Kalle Kniivilä nominerad till finska Stora Journalistpriset

Kalle Kniivilä är nominerad till Stora Journalistpriset i Finland i kategorin ”Årets bok” med den finska översättningen av Sovjets barnbarn.

Henrik Bromander nominerad till Sveriges Radios Romanpris

Henrik Bromander är nominerad till Sveriges Radios Romanpris 2017 med romanen Vän av ordning.

Anna Dahlqvists bok ges ut på engelska

Bara lite blod kommer att ges ut av Zed Books

Hej Mattias Hagberg

I mars kommer romanen Syndavittnet som är den första boken i en planerad serie romaner om den lilla människans möte med de stora idéernas ofullkomlighet.

Fina recensioner av Guiberts klassiker

Hervé Guiberts roman ”Till vännen som inte ville rädda mitt liv” väckte stor uppmärksamhet när den först utgavs i Frankrike 1990. Den räknas i dag som en av de centrala aidsskildringarna. I november återutgav vi boken i Anders Bodegårds svenska översättning. Vi är glada över dess mottagande!

  • Aktuella böcker

Här hittar du höstens böcker. Klicka på omslagen för att få veta mer.

slaget
atlas_hagberg_syndavittnet_front
al_khamisi_pocket_original
denandramusiken
herrstrom_denzel_org

Denzel

”Nästan alla bokens stora teman känns brännande aktuella och är saker som behöver diskuteras mer. Skildringen av fattigdomen som många ensamstående mödrar bär på, i tystnad. En uppgörelse med svek och skilsmässa men också: en längtan efter Gud, och kärlek.” SVD Läs mer »

190 kr
atlas_baraliteblod_omslag_130x200_original.indd

Bara lite blod

Menstruation är ett globalt skamtecken. Mensskydd ska gömmas, blodet synliggöras. Sociala, kulturella och religiösa regler styr hur den som blöder förväntas bete sig. Läs mer »

125 kr
pojkslemmot-front

Det gulliga pojkslemmot

En åldrande, manlig författare ska skriva sin självbiografi, men väljer att istället låta sig porträtteras av en ung, feministisk serietecknare. Läs mer »

50 kr
inteenberattelse_oscarson_cover160622.indd

Inte en berättelse

Hon tvingas lämna sitt arbete efter att hon offentligt har blottat svaghet. Ätstörning är inte lämpligt om du är chef för en institution i allmänhetens tjänst. Och dessutom kvinna. Läs mer »

125 kr
Kalmteg_Jag såg livet

Jag såg livet tvingas i mig

Hannahs kropp tynar bort, men hon ser det inte själv. Hon vägrar att äta. Ändå känner hon sig stark. Hon har kontroll. Läs mer »

185 kr
original BEST OF BRANDAO 27 maj.indd

Best of Brandão

Henrik Brandão Jönsson har ett brinnande intresse för fotboll. Det vet alla som följde hans rapporter från VM i Brasilien 2014. Men hans passion för berättande är bredare än så. Läs mer »

125 kr
Ett transfeministiskt manifest
”Maria Ramnehill är en strålande stilist.” Läs mer »
175 kr
Förhandla eller DÖ
Striden om Decemberöverenskommelsen - vad var det egentligen som hände? Läs mer »
185 kr