Välkommen Tove!

Tove Leffler blir förlagschef för Bokförlaget Atlas.

Ny bokhöst

Nu är Atlas höstkatalog här!

Presenttips till studenten

Tre böcker som passar unga människor på väg ut i livet.

FÖRLAGSCHEF ATLAS

Vår nuvarande förlagschef går vidare till ett annat jobb. Nu söker vi en person som kan fortsätta att utveckla Atlas, ett av Sveriges mest spännande kvalitetsförlag.

Anna Bikont utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet

Humanistiska fakultetens styrelse har utsett den polska journalisten och författaren Anna Bikont till hedersdoktor 2017.

  • Aktuella böcker

Här hittar du vårens böcker. Klicka på omslagen för att få veta mer.

smith_jaga%cc%88ralltdudro%cc%88mt
Smith_FLICKA_ORIG
resanfram
161012_arbetssamhallet_omslag_till_atlas_rgb
gravidilska_alexandersson_atlas-liten

Gravidilska

I september 2015 dör ett barn i Sverige till följd av platsbrist i förlossningsvården. I början av 2017 är bilförlossningar ett faktum. Varför är vi inte argare? Läs mer »

185 kr
trojkan

Trojkan

”I begynnelsen fanns Trojkan. Världen utanför var värmen, tryggheten, förhoppningen om ett liv utan krav på̊ prestation. Trojkan var världen innanför. Nya vänner, nya världar, nya pengar. Den drömmen var inte hans hem, och skulle aldrig bli, men den var hans illusioners ändstation och utgångspunkten för hans berättelse.” Läs mer »

185 kr
slaget

Slaget om Frankrike

Frankrike befinner sig i ekonomisk kris, och den populism som sprider sig över hela Europa får allt starkare fäste. Läs mer »

200 kr
atlas_hagberg_syndavittnet_front

Syndavittnet

”Hagberg gestaltar idévärldar med en förhöjd, poetisk prosa” Aftonbladet Läs mer »

195 kr
al_khamisi_pocket_original

Regnet luktar inte här – pocket

När 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust möter han Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande Östersjön. Men den största utmaningen ligger framför dem. Läs mer »

50 kr