Närr 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust ö.ter han Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande ÖstersjÖn. Men den stÖrsta utmaningen ligger framför dem. Bakom sig i Bagdad har… Läs mer

Närr 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust ö.ter han

Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande ÖstersjÖn. Men den stÖrsta utmaningen ligger framför dem.

Bakom sig i Bagdad har familjen lämnat en välbärgad tillvaro för ett liv som invandrad underklass i Stockholms förorter. Fadern – en av Iraks skickligaste guldsmeder – får aldrig in en fot på arbetsmarknaden, modern lider svårt av sin ensamhet, och hos den unge Duraid växer hatet.

Duraid Al-Khamisi skriver en ärlig, rasande och sårbar berättelse om Sverige. Om hur en familj påverkas av att tvingas fly, och vad det innebär att börja om som främlingar i ett land utan dofter.