Författare

Adolfsson Josefine

Josefine Adolfsson är författare och dokumentärmakare. Hon bokdebuterade med "Kårnulf was here" (2004) och står bakom idé och manus till "Apflickorna" (2011) som vann en Guldbagge för bästa film och bästa manus...

Agerman Per

Per Agerman är seniorreporter på Realtid.se och har tidigare arbetat på Affärsvärlden. Han har bland annat utsetts till Årets ekonomijournalist och vunnit guldspaden.

Ahlström Gabriella

Gabriella Ahlström är frilansjournalist och författare.

Ahmad Eqbal

Eqbal Ahmad (1933/34–1999) pakistansk författare, journalist och fredsaktivist som var starkt kritisk mot USA:s strategi i Mellanöstern men även oroad över den nationalism och religiösa fanatism som spred sig i länder som Pakistan...

Al-Khamisi Duraid

Duraid Al-Khamisi, född 1986, är frilansjournalist och har arbetat för bland andra Svenska Dagbladet, Expressen och Sveriges Radio. Regnet luktar inte här, som utkom 2015, är hans debut.

Alalehto Tage

Tage Alalehto är sociolog och kriminolog vid Umeå universitet där han också disputerade 1992. Alalehto är huvudansvarig för kriminologiundervisningen vid Umeå universitet.

Alexandersson Pernilla

Pernilla Alexandersson, född 1982, är författare, jämställdhetsexpert och vd på Add Gender. 2012 gav hon ut Brinntid, en bok om stress och ojämställdhet.

Alvemark Elin

Elin Alvemark är house-dj, skivbolagsboss och frilansjournalist. Hon bloggar och är redaktör för boken Könskrig som kom ut på Atlas hösten 2007.

Alvesson Mats

Mats Alvesson är professor vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Åmark Klas

Klas Åmark är professor emeritus i historia vid Stockholms universitet.